Het beplantingsplan is misschien wel het belangrijkste en het moeilijkste bij de ontwikkeling van een tuin. Waarom is dit moeilijk? Er zijn duizenden soorten planten in diverse groepen (bomen, heesters, vaste planten, coniferen, waterplanten, éénjarige planten, bollen en knolgewassen) waar je uit kunt kiezen. Welke soorten doen het in uw tuin en welke niet? Welke soorten en groepen vindt u mooi? Dan moet er natuurlijk rekening gehouden worden met standplaats (zon of schaduw) hoogte, bloeitijd, kleur, kleurcombinaties, bladvormen, bloemvormen, wintergroen. U merkt wel daar mag je wel een paar jaartjes voor gestudeerd hebben. Dat hebben we dan ook gedaan en met meer dan 30 jaar praktijkervaring weten we dan ook de mooiste combinatie’s voor uw tuin te maken.  Een tuin is geen verzameling van soorten planten, maar een combinatie van soorten planten. De tuin hoeft niet vol gezet te worden met wintergroene planten, ook afstervende planten kunnen in de winter heel mooi zijn. We hebben verschillende soorten zintuigen en ons reukorgaan is geen onbelangrijke, het gebruik van geurende planten is dan ook niet geheel onbelangrijk. Een bloem kan prachtig zijn, maar kijk eens naar de dauwdruppels op een hosta blad, dit is ook bijzonder mooi.

Wat kunt u van een beplantingsplan verwachten? U krijgt een beplantingsplan met de plantennaam, en een bijbehorende plantenlijst. Bij deze plantenlijst zit ook een totaal overzicht, waar de soorten die gebruikt worden op staan. Sommige planten worden wel eens herhaald om rust in de tuin te brengen. Tevens krijgt u een boekwerkje waar de gebruikte planten worden omschreven met een eventuele gebruiksaanwijzing, bv snoeien, bemesten e.d. Tevens wordt er een afbeelding van de plant bijgevoegd (indien aanwezig) zodat u direct een indruk krijgt wat er in de tuin komt. In een persoonlijk gesprek wordt er toelichting gegeven op het beplantingsplan. De beplanting kunt u ook door ons laten leveren , u krijgt vooraf natuurlijk een prijsopgave. De planten worden rechtstreeks bij de groothandel besteld, goede kwaliteit en niet duur.
Laat de planten  uitzetten. Dit houdt in dat wij met de planten bij u komen en deze op de plek zetten waar ze moeten komen. Voordeel hiervan is dat ze ook direct op de juiste plantafstand staan en het gaat natuurlijk ook sneller en u heeft geen werk met het uitzoeken en transporteren van planten. Het uitzetten gebeurd volgens het geldende uurtarief!

voorbeeld beplantingsplan:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.